Matchreferat - lång inlägg

Kan varna er som inte är hockeyintresserade redan innan ni börjar läsa, detta är bara MASSOR av reflektioner från matchen mellan Skellefteå AIK och Linköping.

Period 1
05:09 0-1 Christian Söderström (Adam Larsson, Niclas Burström)
18:37 1-1 Patrik Zackrisson (Mikael Håkanson, Magnus Johansson)

Händelser

Alla i laget är tillgängliga och det är den ganska så nyligen ihopsatta kedjan med Jimmie Ericsson, Erik Forssell och Joakim Lindström som startar inne på isen och defensiven ligger då på David Rundblad och Fredrik Lindgren.

Fart och fläkt från första sekunden, avblåsning och icing redan efter fem sekunder. Spänning redan från första början när det är tekning i Skellefteås zon. Det smäller på i sargerna, gång på gång. Väldigt irriterat ute på planen redan från början. Det bildas snabbt målchanser.  Pierre-Edouard Bellemare åker på en tackling mindre än två minuter in i perioden av Laumann Ylven och utgår med hjärnskakning. Bärs ut av ambulanspersonal på bår, linköpingspelaren får fem minuter plus matchstraff.

Känns inte som att Skellefteå lyckas få något tryck under powerplay förrän pucken helt plötsligt och oväntat trillar in bakom Norrena efter skott från Christian Söderström, Skellefteå tar ledningen.

Efter målchans från Linköpings håll så ser det ut som att Jocke satsar på att göra självmål och det blir kaos framför Andreas Hadelöv, pucken rensas tillslut ut zon. Tillslut faller kvitteringen när Jimmie Ericsson tar en grymt onödig utvisning och sjuttioelva spelare står framför målet.

Det står alltså lika efter första perioden, 1-1, kan inte bli mer jämt. Leif Boork virrar på om namnen uppe i studion också.. Vet han ens vad spelarna heter? Martin Lindström, Niclas Burstrand och Martin Majesky i Skellefteå?

Period 2
07:24 1-(2) Melker Karlsson (Yared Hagos) - bortdömt

Händelser

Ska försöka att dra ner på skrivandet lite nu under andra och tredje perioden. Missade de första fyrtiotre sekunderna eftersom de inte byttes kanal från Djurgårdsmatchen i tid. Men det verkar inte ha hänt så mycket. Stort läge för Linköping men på något magiskt sätt stöts pucken bort. Linköping är de som går på hårdast och håller greppen än så länge nu i andra perioden.

Ser ut som att Skellefteå sitter kvar i omklädningsrummet fortfarande. Helt plötsligt anfaller Skellefteå och får in en puck till bakom Norrena efter styrning av Melker Karlsson. Men tyvärr så döms målet bort, tveksam hög klubba, typ hundatusende målet för säsongen som döms bort, löns inte ens att bry sig längre.

Fortsatt tryck och Skellefteå får tillslut med sig en utsvisning efter hög klubba i ansiktet på Joakim Lindström. Som de så fint uttryckte sig här bredvid, han fick smäll på käften.  Men, han kan inte hålla sig från utvisingsbåset han heller och ger Zackrisson en höger i ansiktet! Båda lagen klarar av spelet med en man mindre på banan och det blir fem mot fem igen.

Andreas Hadelöv gör några riktigt kvalificerade räddningar och Norrena har för tillfället fått hela sju skott på sig, två av dem inne varav ett bortdömt. Linköping har däremot siktat tjugosju skott mot Andreas Hadelöv, varav ett av skotten gått in.

Perioden slutar 0-0 i slutändan och det är fortfarande lika jämt. Det ska alltså komma att avgöras i tredje perioden. Eller kanske femte.. Sjätte.. Sjunde perioden?

Period 3
06:29 2-1 Patrik Zackrisson (Mikael Håkanson, Magnus Johansson)
10:51 2-2 Mikko Lehtonen (Joakim Lindström, Jimmie Ericsson)
14:32 3-2 Jan Hlavac (Jaroslav Hlinka)
19:14 4-2 Jari Tolsa (Andreas Molinder, Andreas Pihl) - öppen kasse

Händelser

Klonk! Ribbträff av Linköping. Hjärtat i halsgropen. Många chanser för Linköping och domaren blåser tillslut av när Linköpingspelare ligger på Christian Söderström. Känns som att nerverna sitter utanpå för vissa spelare, passningarna känns osäkra.

Skellefteå får bästa läget som slutar i att spelare ligger på pucken. Öppet mål men spelare från motståndarlaget stör vilket resulterar i felträff eller rättare sagt, ingen träff på pucken alls.

Linköping går till anfall när Erik Forssell åker på utvisning och det blir en exakt kopia av första målet. Linköping tar ledningen och ännu en stolpträff av Skellefteå och pucken dansar på mållinjen, klonk! Spelet fortsatt jämnt. Martin Lundberg blir lindad om handleden ute i båset. Vad hände egentligen? Eller är det en förslitning?

Powerplay för Skellefteå och Mikko Lehtonen prickar äntligen målet, första målet i slutspelet efter att finländaren sett seg ut i många av de senaste matcherna. Är den forne Mikko tillbaka måntro? Pihl kommer ut från utvnisningsbåset och är inte nådig mot domaren i sina ord. Skellefteå fortsätter sina anfall med lite mer skärpa nu när gnistan är tillbaka.

Joacim Eriksson blir intervjuad i båset av reportern och han stöttar målvaktspartnern angående målen och erkänner samtidigt att han är väldigt nervös över matchens utgång.

Hlinka lyckas få tag på pucken i sarghörnet och passar fram till Hlavac som är fri med målvakten och trycker in den bakom Andreas Hadelöv. Känns som att det kan vara kört, Skellefteå blir nog inte klar för semifinal ikväll, vilket känns tråkigt, men på söndag ska det kämpas in i det sista. Tid återstår ännu, men det är ont om det! Blir nog match på söndag ändå..

Finns ingen skärpa i Skellefteås anfall längre, känns mer som att de väntar på slutsignalen. Tolsa skickar in pucken i tom kasse efter att Andreas Hadelöv lämnat och Skellefteå klantat sig i Linköpings zon. Matchen är över.

Fick ett sms av Viktoria under perioden också som fick mig att dra på smilbanden eftersom de bredvid antydde samma sak: "Det såg ut som Lindhagen skulle hångla upp David.."

Sammanfattning

Känns inte alls som att Skelleftå var med i matchen. Vissa stunder fanns det spets men det var inte alls det vi är vana att se. Linköping vinner rättvist fast det hade kunnat vara ett helt annat läge om målet inte blivit bortdömt. Men ja, det går inte att gråta över spilld mjölk. Skellefteå var helt enkelt alldeles för dåliga i egen zon ikväll. Kämpa sig tillbaka och ta hem sjunde och avgörande kvartsfinalen på söndag, det är det som gäller! Annars är säsongen över..

Om det nu är någon som orkat läsa hela eller i alla fall en del av referatet, lämna en kommentar! Spelar ingen roll vad det står, vill bara veta om det var någon som tog sig tid att läsa allt detta tjoller.. Tack på förhand, kram! ♥