Tjoho...

Tjoho!

Idag har det inte hänt mycket, samma gamla tråkiga shema.


Tänkte bara lägga in ett recept ur boken CHOKLAD

Mandelchokladpudding med choklandsås
Till puddingen:
fett och socker till formarna
70g mörk couvertyrchoklad
70g rumstemperat smör eller margarin
6 äggulor
1cl rom
6äggvitor
salt
80g socker = ca 5½ msk socker
40g mald mandel
Till såsen:
1 1/4 dl mjölk
1dl grädde
½ vaniljstång
100g mörk couvertyrchoklad (hackad)
75g ljus couvertyrchoklad (hackad)
75g rumstemperarat smör eller margarin
1cl cognac

Tillagning  (4 portioner)

1. Smörj och sockra fyra formar (à 8cm i diameter) och ställ kallt. Hacka couvertyren grovt och smält i hett vattenbad under omrörning och låt svalna. Vispa smöret skummigt, rör ner äggulorna undan för undan, tillsätt choklad och rom. Vispa äggvitorna till ett fast skum med 1 nypa salt och en tredjedel av sockret, strö i resten av sockret. Vänd ner en tredledel av äggvitan i chokladsmeten, rör sedan ner resten av äggvitan+ mandeln.

2. Sätt ugnen på 250°. Häll så mycket kokande vatten i en djup bakplåt så att formarna står i vatten till en tredjedel. Fyll formarna med smet till 2cm under kanten, grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Ta ut puddingarna, låt vila helt kort och stjälp dem ur formarna.

3. Koka upp mjölk, grädde och vaniljstång till såsen. Ta från plattan, rör ner chokladen och låt den smälta . Vispa smöret luftigt, rör ner chokladkrämen och cognacen. Servera puddingen med såsen, pudra gärna över lite florsocker.





Det var det receptet.

Ha det bra!
Många kramar..<3



Lämna gärna en kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0