Sagas bildRedigerade en av Sagas favoritbilder som hon tagit på Tim.. Visst blev han fin? [happyface] ÄLSKAR REDIGERINGEN! Ja, tror det är en av mina bättre redigeringar..


Valborgsmässoafton

Befinner mig i Kåge nu. I världens snyggaste rum. Befinner mig i Sagas rum som bara består av hockeyprylar. Har varit runt på byn, sett nice things, köpt godis och träffat Alicia.

Hör att hockeyn mellan Sverige och Norge just startat så det blir att krypa ihop och se hockeyn, dricka energidryck och äta godis nu. Gilla. Får se vad som händer senare, det får tiden utvisa.

Ni får ha det så bra så hörs vi senare, kram.


Chonkey-boy


HAHAHA, 2:02 och framåt..


Look straight into the camera


modell: Marcus Wikström | foto: Emma Nyström | assistent: Viktoria Sjölund

Converse All Star - I Love

Såg ett par skor på Fridas blogg och blev kär. Hittade dem på internet, femhundrafyrtio svenska riksdaler för ett par Converse, funderar starkt på om jag ska slå till. Det är ju helt klart värt det? Har ju fått lönen från Skellefteå AIK också. De jag hittade är i svart - vitt fungerar inte för mig.

Vad tycker du? Hur ska jag göra?

 

Bilderna är från sneakersnstuff.com


30 april

Hej! Har egentligen inte tid att skriva nu men jag skriver ändå. Josefine och Viktoria sitter och väntar på mig, vi ska ut och fota. Hinner inte skriva något mer nu så ni får se framemot nästa inlägg istället. Ni får ha det så bra så hörs vi senare, kram.


Two, five..Emmelie: Jag får använda den lilla kudden som kudde och den stora kudden som täcke..

Kristin: Vad är det där för målvakt? Han är ju inte så Fast(h) ändå..

Viktoria: Emma får ett astmaanfall av David..

Gurkan Gasi: I Sverige vi dödar inte..

Carina: Det är inte råttskit, det är råttmat! De har varit i vårat skafferi..
Emma: Vafan, ger du dem mat nu också?

Sista bilden på David.


Fototips - hockeyTack så jättemycket! Tips på hur jag gör.. Hmm, det första som krävs är en systemkamera eller en kompaktkamera med manuella inställningar. Sedan ska du kunna med kamerainställningarna också och →HÄR← hittar du ett jättebra inlägg om det!

Har testat fota hockey med många olika kameror och många olika objektiv. Precis som med allt annat du ska fota, ju bättre objektiv - förhoppningsvis ju bättre bilder!

Med de flesta kameror följer det med objektiv, i alla fall till instegskamerorna. På dem objektiven skiftar bländaren oftast, på kitobjektiven är de 3,5-5,6 vilket innebär att de inte är så ljusstarka.

När du fotar hockey ska du satsa på att ha så låg ISO som möjligt, så snabb slutartid som möjligt och en bländare därimellan. Där kommer problemet med de vanliga objektiven, det blir så himla mörka bilder! Fast, det går ju lätta upp ljuset i något redigeringprogram..

Sen, om det inte funkar med dessa inställningar, försök då på något liknande. Det är bara att exprimentera sig fram, tillslut lyckas du!

Här är inställningarna för hockey på de vanligaste kamerorna med medföljande objektiv:

Bländare: 18mm = f3,5 och 55mm = f5,6. Ju mer inzoomat det är, ju mörkare bild och längre skärpeljus.

Slutartid: Helst mellan 1/200 och 1/250, men det beror på hur ljusa bilderna ska vara. Kan behöva gå ner i 1/160 också, bilderna blir ljusare då men det finns risk för lite oskärpa.

ISO: Antingen 800 eller 1600, beror på vilken ishall eller arena du befinner dig i. Skellefteå Kraft Arena, där brukar det fungera med 800, i Konsumhallen brukar det nästan gå sänka till 400 eller dra upp slutartiden till närmare 320 för att frysa bilden någorlunda.

Kommentar: Jag kör på någorlunda inställningarna ovan men har lite snabbare slutartid samt större bländare. De möjligheterna får jag genom objektiven jag har!


Sen till sist: ÖVNING GER FÄRDIGHET! Ingen är proffs från början, det krävs träning, precis som med allt annat. Nedan ser ni skillnaden, hur mycket jag har utvecklats under mitt år som aktiv inom hockeyfotografering.. 

Kanske inte det bästa exemplet men ni ser ju vilka som är tagen nu och vilka som är tagna ganska exakt ett år tidigare?Glädje


Once upon a time


modell: Marcus Wikström | foto: Emma Nyström | assistent: Viktoria Sjölund

Portfolio
Är det sant?


Ledsen gubbe

Nu är det bilden jag syftar på med rubriken. Vill inte att Fredrik ska lämna AIK men det känns ganska oundvikligt, redan vid jul började det ju ryktas. Okej, nu lämnar vi det där tills vidare. Får se hur det blir idag. Har knappt sovit något inatt. Ska hur som helst träffa Viktoria först..

Ni får ha det så bra så hörs vi senare, kommer upp ett inlägg med fototips, kram.Nattinlägg

Kanske dags att sova snart men vi får se hur det går, har ont i magen! [sadface] Vi får se hur det blir med skolan imorgon.. Det får natten avgöra! Ska hur som helst möta upp Viktoria på busstationen imorgon bitti för att hämta upp en mobilladdare och sedan gå iväg och handla ProViva och Coca-Cola, det förstnämnda ska tydligen lindra och det andra är mot illamåendet.

Visst ja, hade en stund över för någon dag sedan så det blev att pyssla med Louises bloggdesign, nu när hon faktiskt bestämt sig för att ta tag i bloggen igen. Den nya designen ligger uppe. Blev det bättre eller sämre?

DÅ:
NU:
 


Nu har jag bestämt mig.. Sov gott, hörs mer imorgon, kram. 


Kamera, kamera, kamera..

Hallå i stugan! Allting bra? Här är det ganska lugnt.. Sovit nästan hela dagen, inte pratat med en enda levande människa idag förutom med mamma i telefon imorse. Alla samtal har skötts över datorn. Känns lite tråkigt att inte ha någon kontakt med omvärlden..Har suttit och läst, kollat och suktat i flera timmar nu. Vill ha ett nytt kamerahus! Nikon D300? Nikon D300s? Nikon D7000? Har funderat på det några månader nu men vet inte hur mycket jag är beredd att lägga ner på min hobby, vet inte hur långt jag kan gå i mitt fotograferande. Hur långt jag kan gå som hockeyfotograf som faktiskt är ett av mina större mål..

Varför jag vill eller behöver ett nytt kamerahus? Jag saknar vissa saker i mitt kamerahus som jag behöver. Som jag verkligen lägger märke till varenda gång jag fotar. 

Här nedan är några av orsakerna till att jag funderar på kamerabyte:

Brusreduceringen: Det är en av orsakerna. Nikon D60 är väldigt dålig på att hantera brus. Det förekommer mycket brus redan vid ISO 400-800 vilket gör att det är omöjligt att ha på 1600 och uppemot 3200 utan att förstöra bilderna totalt.

Sekvenstagningen: Det jag stör mig på mest när jag fotar hockey är kamerans långsamma prestanda. Den tar tre bilder i sekunden, sen laddar den om i några sekunder, man har då missat hela händelsen. Det är främst för sportfotograferingen som jag behöver detta!

Fokuspunkter: För tillfället har jag tre fokuspunkter, vilket gör det svårt att fota med stor bländare eftersom det då inte är garanterat att det är skarpt om det inte ligger just inom fokuspunkten.

Live view: Ingenting som krävs men det skulle underlätta i många lägen..

Tid för bilderna att visas: En annan sak som jag upptäckt på min kamera är det att det går väldigt långsamt innan bilderna vill visas på displayen, vilket minneskort jag än använder. Vet inte vad det är för fel eller om det är en anledning, men det är väldigt irriterande.

Ja, det blir att fundera vidare på detta, behöver inte ta något beslut idag eller inom den närmaste framtiden. Blir väl under nästa säsong isåfall, när jag får veta vilka möjligheter jag har! Sen så spelar även priset in en hel del i detta val..

Om du orkat läsa igenom allt, kom gärna med åsikter!


Marcus Wikström


modell: Marcus Wikström | foto: Emma Nyström | assistent: Viktoria Sjölund

Ni får gärna kommentera vad ni tycker om bilderna. Alltid lika kul att höra vad ni tycker, konstruktiv kritik. Sen så är ju detta faktiskt en av mina första riktiga fotograferingar.


Hockeyfoton - the sin bin


Bilderna från utvisningsbåset under semin, Nikon D60 + Tamron AF 70-200/2,8 Di Macro

Ryan Kesler - Fredrik Warg

Någon som finner sambandet? Någon som känner igen beteendet från Ryan Kessler i en lite mer lokal person? Hahah, som Viktoria skrev.. Känns som att Fredrik Warg strävar efter ungefär samma sak, att bli som denna man! Hittade inte videon som jag tänker på mest när jag ser detta men de som ni hittar nedan är två av klippen när Fredrik är med och gör allt för att synas!


Torsdag

Ligger hemma och är sjuk även idag. Har fått en släng av magsjuka, förmodligen den där förbannade parasiten eftersom jag tidigare i veckan och inatt har gått runt med magkramper som är typiskt för Cryptosporidium. Skulle egentligen ha haft praktik idag..

Slits mellan hopp och förtvivlan. Min mobil har 10% ström kvar och jag har ingen Sony Eriksson-laddare här i Skellefteå. Min mobil dör alltså när som helst och jag vet inte när jag kan få tag på en laddare.. Jag är okontaktbar förutom här på bloggen och på facebook, skriv här eller där!

Ni får ha det så bra så hörs vi senare idag. Kram.


Nostalgi

HAHAHA, kan inte låta bli att skratta! Har suttit och kollat igenom bloggarkivet. Dessa bilder, det är minnen. Lär ju bli mördad för vissa av bilderna så nu är det bara för er att titta och njuta, på min bekostnad! Ni lär inte förstå varför det är just dessa minnen men de som vet, de förstår..

Det är allt från när jag träffade David första gången till när Emmelie träffade Tim första gången och skämde ut sig sådär lite halvt, första Fan's Corner, klassresan och skolavslutningen, sen bilden på Kevin som bara jag och Emmelie förstår.. Även några skärmdumpar från ungefär ett år tillbaka. Hahaha, jag är egentligen för trött för detta. Lite ovärt inlägg? Det kan du skriva upp!

Black and white.. and colour


modell: Marcus Wikström | foto: Emma Nyström | assistent: Viktoria Sjölund

Utveckling?

Hur lyckas hon? Hur lyckas denna flicka rädda mig dag, om och om igen. Det är så, hon förgyller mina dagar! Hittade detta på hennes blogg imorse och kunde inte låta bli att skratta och förundras. Sen, orden i slutet.. Jag är grymt stolt över dig också gumman!

Var tycker ni om det hon skriver? Har jag utvecklats? Jag har ingen åsikt..

Älskar dig Viktoria Sjölund - som kusin, som syster, som bästa vän!Är det bara jag som tycker?Okej. Funderade på detta under helgen när  jag satt och såg Beck.. Är inte skådespelaren som spelar Sten Oberg väldigt lik Roger Melin? Han som tränat stockholmarnas AIK? Kanske bara jag som ser de likheterna? Tycker i alla fall att det finns vissa slående likheter.. Eller?


Hockeyfoton


Skellefteå AIK - Färjestad BK, hemmamatch, Nikon D60 + Tamron AF 70-200/2,8 Di Macro

En vanlig tråkig onsdagOnsdag, 27 april, 2011. Shemat för dagen är Engelska och Medicinsk grundkurs. Hahaha, orkar inte med detta. Hur tusan ska man starta ett blogginlägg för att det inte ska bli för enformigt? Har gjort det 1699 gånger tidigare, lika svårt varje gång. Alltså, detta är mitt: 1700:e inlägg!

Är ovanligt pigg nu efter alla mina timmars sömn igår. Sov ju lite mer än fyra timmar igår eftermiddag och kväll, sedan somnade jag redan vid 00:20 så det är ju egentligen en långnatt som är gjord. Känns som att skoldagen kanske går att ta sig igenom, slutar sent, klockan tre. 

Sen så kommer det upp hockeybilder och kanske lite porträttbilder senare idag också. Jag vet att många gillar hockeybilderna i alla fall, så glöm inte kolla in senare, hahah..

Ni får ha det så bra så hörs vi senare. Kram. Oskärpa - Mille


modell: Marcus Wikström | foto: Emma Nyström | assistent: Viktoria Sjölund

TisdagOj. Somnade där vid tre och vaknade nyss. Bra jobbat där Emma! Har inte lyckats se senaste Big Brother-avsnittet än men det lär väl komma. Sitter och ser på Plastikturisterna nu. Hahah, klockren hon är, thailändskan som ska förklara vad patienterna ska göra för ingrepp..

Sitter fortfarande med bilderna. Har fått ihop fem bilder på Marcus och för tillfället sitter jag och redigerar bilder på lille Viktor. Får se hur många bilder jag får ihop i slutändan. Sen har ju några planerade fotograferingar inom snar framtid också, lär ju bli fler bilder då. Det gillas, det gillas!

Ni får ha det så bra så hörs vi mer imorgon. Sov gott, kram.


Gudar & fotonÄntligen är första skoldagen efter lovet bortgjord. Har suttit och skrivit om gudar och gudinnor, hela dagen. Känns som att jag kan allt om Afrodite, Hefaistos, Ares, Zeus, Apollon och vad alla nu heter. Men satt bredvid bästaste Elliot så dagen gick ändå fortare än väntat.

Har bestämt mig för att beställa bilder och göra i ordning en porfolio. Sitter och väljer ut bilder nu och känner mig redan nu ganska nöjd. Många fina bilder att välja mellan, om man får säga så?

Nu ska jag se avsnittet av Fenomen som jag missade, se gårdagens avsnitt av Big Brother trots att Roddan åkt ut och sist men inte minst, välja ut de sista bilderna!

Ni får ha det så jättebra så länge, så hörs vi någon gång senare idag, kram.


Sista bilden på Fredrik?


Förändring


modell: Marcus Wikström | foto: Emma Nyström | assistent: Viktoria Sjölund

Nu är lovet slut

God morgon! Nu är lovet slut och verkligheten har tyvärr kommit ikapp alldeles för fort. Skola om en liten stund då. Svenskalektion hela dagen, fram till att vi slutar vid två. Kan bli lite smått drygt..

Blev att se film igår och den var lika bra andra gången som första gången, vet inte riktigt vad Viktoria tyckte.. Satt i några timmar och redigerade bilderna från fotograferingen också, trots att jag var sjukligt trött. Det kommer upp några bilder senare idag, hoppas ni kollar in då.

Ha det så jättebra så hörs vi lite senare idag, kram.


FotograferingÄntligen hemma efter en kväll ute på vift. Först fotografering med Marcus. Sedan ränna runt lite överallt. Blir att bänka sig framför Charlie St. Cloud snart, ska få Viktoria att gråta, hahah..  

Okej. Ingen stor grej egentligen. Var ju som sagt ute och fotade med Marcus tidigare ikväll. Blev många fina bilder men så är det ju.. Är modellen lätt att arbeta med så blir även bilderna bra! Här ovan är ett litet smakprov, ett seriöst och ett.. Inte så seriöst, hahah! Orkar inte redigera bilderna ikväll men det kommer upp här på bloggen så småningom. Det borde komma några imorgon!

Nu blir det att se film. Vi hörs mer imorgon. Ha det bra, kram.


Hundra procent glädjeDetta var när J20 tog sig vidare till semifinal i Globen. Detta var när Petter Emanuelsson satte pucken några minuter in i sudden death. Här var det hundra procent glädje.


Ut på äventyrÄntligen framme i Skellefteå, äntligen hemma! Fick mig många goda skratt på bussen. Mötte upp Viktoria och styrde kosen mot ICA, handlade kycklingsallad till middag och dricka eftersom det inte går att dricka kranvattnet. Snart bär det av ut på nya äventyr. Någon som kan gissa vad som komma skall? Hur som helst blir det att vandra bort till landskyrkan och Lejonströmsbron efter middagen. Ni får ha det så bra så hörs vi när vi kommer hem, kram. 


Charlie


25 april

Stress. Var uppe vid åtta imorse och stoppade in tvätten i torktumlaren och somnade sedan om. Ska med bussen om en halvtimme. Fast det är ganska lugnt, bara några saker till att packa. Okej, nu måste jag lämna datorn. Vi hörs mer när jag kommer till stan, kanske innan om det finns internet på bussen. Svara gärna på frågan i inlägget under också. Kram.


Årets bild?Tack så jättemycket! Det är ju en jättebra idé, fast vi får se hur många bilder det blir, många bilder försvann ju när datorn gick sönder. Sen så det blir de bilderna med flest röster som går till final, får se hur många de nu blir. I så fall kommer det upp senare i veckan och då har ni samtidigt några dagar på er att rösta.. Lär vara med några bilder från träning och J20 också!

Låter det som en bra idé gott folk? Skulle någon anstränga sig och rösta?


Likt en spegel


Hockey & fyrhjuling

Okej. Första inlägget på ett tag som faktiskt kommer ut direkt det är skrivet. Kom hem från stugan för några timmar sedan och har sedan dess spenderat tiden framför en film och hunnit med att äta, Jimmy och Lisa är här nu. Planerat lite inför morgondagen också, får förbli hemligt. 

Sitter för tillfället och ser på hockeyn mellan Sverige och Tjeckien men har inte några större förväntningar på pojkarna men desto större förhoppningar efter de två senast spelade matcherna. Det står 2-1 till Tjeckien för tillfället. Svin-Jämtin är i studion, ogillar starkt.

Har varit en lugn helg i stugan med trevligt sällskap. Film, grillning och fotokrig. Har spenderat många timmar på den ganska så nyinköpta fyrhjulingen också, premiär för mig att köra den. Känns som att det kommer bli fortsatt många timmar på den i framtiden. Lyckades köra fast två gånger. Var inte många fina ord vid dessa tillfällen. Älskar denna maskin i övrigt. Det är kärlek.

Ni får ha det så jättebra så hörs vi senare ikväll, kram.


Äntligen hemma efter underbar helg..Ett. Två. Tre.

Louise: Det är konstigt att Umeå kommun har råd till såna dyra datorer när de inte har råd med..
Emma: Ett bra hockeylag?

Emma: Vi sticker på JVM 2014! Vart det än är..
Viktoria: Om du kör så..
Emma: Jag kör.. Det lovar jag!
Viktoria: Fast du har inte fått körkort då?!
Emma: Tack! Det är om tre år, jag fyller sjutton i år.
Viktoria: Visst ja, vi är tjugo då..

Emma till Emmelie: Du ska gifta dig med honom, sen skiter i om han gifter sig med dig? Hahah..


Ett foto


100 höjdare


Annorlunda redigering


Klappa händerna..Befinner mig i stugan nu med mycket trevligt folk. Simon övergav mig och stack till Skellefteå istället. Tänkte bara kika in här för att hålla ställningarna. Ni får ha det så bra, kram.


Lillebror


-Missa inte när nya inlägg kommer upp på bloggen. Lägg till mig på Bloglovin' så är det garanterat ingen chans till att du missar dem. Tryck på bilden, så enkelt är det, hahah! Kram.

Hahah, en riktigt bra frågaHahaha, ja, det kan man ju fråga sig. Det har ingenting att göra med varandra egentligen. Men det var det som var det roliga.. Direkt jag tänker på Luleå så tänker jag ju inte på shoppingen, jag tänker på hockeylaget. Tänker på hockeyn direkt jag kommer till en ny stad. Men jag gillade shoppingmöjlöigheterna i Luleå! Nu när hockeyn är över kan jag faktiskt njuta av staden.

Sen är det inte Luleå jag ogillar, inte heller Luleå Hockey, förutom hur de skötte sig på slutet. Det är vissa av supportrarna som har gjort sig förtjänta av mitt hat. Ta inte åt dig om du inte gjort någonting, vilket jag hoppas och tror att du inte gjort!


Kändispojkar

Precis som de flesta andra så hade jag en crush på Ola Svensson när han var med i Idol och nu förstår jag varför. Han är charmig den pojken! Har kommit till många värdiga deltagare i Veckans snygging under de senaste dagarna. Ola Svensson, Zac Efron, Rupert Grint.. Kan fortsätta hur länge som helst.

Det jag la märke till först var mössan, hahah, många skratt har orsakats av detta mode. Har till och med börjat tycka det är lite smågulligt med detta mössmode.


Det tre vännerna och Ollie


Tränare

´
Janne, Anton & John, juniormatch, Nikon D60 + Tamron AF 70-200/2,8 Di Macro

Talang 2011 - Jon Wallner


Hockeyfoton


10:24

NU: stugan! Hoppas på mycket kommentarer när jag kommer hem, hahah.. Kram.


22 aprilFredag idag, lovet är snart över. Det har gått alldeles för fort. Men snart är det sommarlov, värmen är redan här, bättre ska det bli. Sommaren 2011 ska bli den absolut bästa på länge!

Har just gjort klart alla inlägg som kommer upp här på bloggen under helgen. Det är massor! Gäller att vara förberedd, hahah.. Allt från hockeyfoton och vanliga bilder till musik och citat.

Har inte så mycket att skriva nu. Hockeyfoton kommer upp om en liten stund så ni får väl se framemot det istället för att läsa detta meningslösa inlägg. Ha det bra, kram.


Dags att sova nu..Hmm, borde sova nu. Ska ju orka upp imorgon bitti också. Det finns faktiskt en morgondag om än det är svårt att tro nu, hahah.. Är inte ens trött nu men lär väl bli snart?

Sitter och ser på första finalmatchen mellan Skellefteå AIK och Färjestad BK. Det var i den matchen som David fick värsta tacklingen av Dick Axelsson och jag var hundra procent säker på att jag tagit de sista bilderna någonsin på pojken, tack och lov var så inte fallet.. Varför jag vet att det var i just denna match? Det visades just på reprisen, om och om igen. 

Är tydligen snabbgenomgång för nu börjar den andra matchen mellan lagen, hemmamatchen. Den enda som vi faktiskt vann. Det är goda minnen det! Kul att man ser oss jubla i bakgrunden också, suck. Nu pratar de om de där förbannade brandalarmet.. Kåberg, inte goda tankar.
 
Ska väl börja ta mig mot mitt rum nu innan det blir som igår. Innan jag somnar på soffan. Igen. Nisse gjorde just mål. Måste se klart detta. Ni får ha det så bra, sov gott. Kram. 


Vadå knäpp?Tredje perioden har nu startat. Ryssland gjorde två mål i första perioden. Sverige gjorde två mål i andra perioden. Det är jämnt nu. Roade mig med att fota tv:n men det går inte få särskilt bra bilder. Men allt gör man väl för att få bilder på dem. Även om det krävs att fota en tv.

Mamma säger att jag är knäpp. Nästan så att jag får instämma, i varje fall när det gäller detta, hahah.. Har faktiskt lagt undan fotogrejsimojsen nu. Nu har Ryssland gjort ett mål till också.

Edit: Det gick ju som det gick. Förlust. Nöjd hur som helst.

Skriver kanske mer senare annars får vi väl höras mer imorgon, kram.


Czech Hockey Games


Jelly beans. Eller som jag sa kallar det: Harry Potter-bönor.

Vad har hänt idag då? Höll på att skriva: En vända på mamma med en massa affärer men det blev lite fel. Handlade påskgodis och de sista sakerna som följer med till stugan imorgon.

Äntligen. Ikväll får man se hockey igen. Czech Hockey Games. Sverige möter Ryssland. Känns bra att två av favoritpojkarna är med ikväll sen att inte förglömma: Jimmie. Kanske går det att stilla hockeybegäret lite extra när de åter syns i rutan igen. Men det finns samtidigt risk för att saknaden blommar upp på nytt igen. Vi får se vad som händer. Hur som helst hoppashoppashoppas jag att David, Tim och Jimmie gör en bra turnering så att de kan komma med i truppen till VM. Behöver den sista tiden med grabbarna innan det är över, definitivt.

Ni får ha det så bra så hörs vi senare någon gång, vet inte när men kanske senare ikväll. Är förmodligen på ganska bra humör då, när jag har fått min lilla dos hockeypojkar. Kram.


Foton & funderingar


Tim Erixon, Skellefteå AIK 10/11, Nikon D60 + Tamron AF 70-200/2,8 Di Macro

Bilderna togs under sista hemmamatchen och tankarna finns ju där.. Är detta de sista bilderna som jag fick på Tim? Någonsin? Eller återvänder han efter NHL-äventyret? Finns det till och med möjligheter att han återvänder nästa säsong som utlånad från Calgary? Ja, det får tiden utvisa, hopps kan man ju. Det här är då de sista bilderna som togs på honom denna säsong.


Ivan Majesky

Det var någon som bad om att jag skulle skriva om Silly Season men det blir svårt. Har inte en aning om de nya spelarna men.. Får väl kanske göra ett försök framöver?Tidigt under gårdagen blev det klart. Ivan Majesky lämnar Skellefteå AIK efter att ha spelat här de senaste två säsongerna. Klubben hade senast lagt upp ett kontrakt på 1+1 år och har nu valt att bryta med slovaken. Defensiv back som gjort en bra säsong i det stora hela men haft sina dippar. Kommer saknas för dem som inte bara tänker på hockeyn som i mitt fall, går att ersätta om det är hockeyn som står i centrum. Kanske Jan-Axel Alavaara kan fylla upp Ivans plats?

Har även haft möjlighet till att träffa denna bjässe vid sidan av isen och prata med honom om annat än hockey. Han ÄR trevlig. En av de trevligare jag har mött. Tror en av anledningarna till att han var såpass dålig mot slutet var att familjen inte fanns vid hans sida. De åkte hem till Tjeckien redan under början av kvartsfinalserien mot Linköping. Det finns säkert självklart andra anledningar också men det kan vara en del i det hela.

Får väl avsluta med att tacka Ivan för säsongen och tiden i AIK och önska fortsatt framgång och lycka till i framtiden!


Torsdag

Hatar att vara sjuk. Feber, hosta och kramp i magen. Sov nästan hela kvällen igår. Somnade på soffan inatt och vaknade nyss. Känner mig ganska utvilad nu.

Satt igår och gjorde i ordning massor av inlägg som kommer upp här på bloggen från och med imorgon och fram till söndag, när jag befinner mig i stugan. Något att se framemot?

Okej, det var ju en massa intressant som skrevs här.. not! Vi får höras senare, ha det bra, kram.


TV11

Har hittat min nya favoritkanal, har inte haft den kanalen tidigare och nu är det kört. Jag är precis som många andra fast i TV11-träsket! Big Brother och Plastikdoktor 90210. Lätt att jag skulle kunna kolla på det, dagarna i ända. Ville bara dela med mig av uppenbarelsen. Kärlek.

Glöm förresten inte att svara på frågan i detta inlägg! Tryck på länken och hjälp mig? Snälla..


Älsklingspojken


Vad ska jag blogga om?

Det övervägs ju tillslut. Jag är lika dålig på att blogga som ni är på kommentera. Bara en massa bilder. Här kommer i varje fall lite musik. De som har läst bloggen ett tag vet att jag är helt såld på Rascal Flatts och deras musik, då även denna sång. What hurts the most. Lyssna. Njut.Sen till det jag skulle ta upp. Vad ska jag blogga om nu när hockeysäsongen är över? Har hockeybilder på lager så ni som kollar in här av den anledningen behöver inte vara oroliga. Men alla andra då.. Vad vill du se här på bloggen? Bilder? Mer vardagsinlägg från min dötrista vardag? Fototips? Inte vet jag.. Kom med alla tips och idéer ni kommer på!


20 april

Okej, nu var det morgon igen. Alltid lika jobbigt att stiga upp, varje morgon. Men man måste ju. Hahah, det lät värsta deppigt. När som helst bär det av till Luleå för shopping. Som jag sa till mamma: Jag trivs inte i Luleå men man gör väl allt för att få kläder, sen så slog vi ju trots allt ut dem i hockeyn! [blinkblink] NU: ner och äta frukost.

Kommer upp några inlägg under dagen också och de som kommer upp härnäst, snälla kommentera där, behöver hjälp! Tror nästan jag ska sätta in en spärr så att ni inte kan lämna bloggen innan ni kommenterat. Hahah, skämt åsido, men ni får gärna ta er tid till det.

Ni får ha det så bra så hörs vi senare idag, kram.


We'll always be brothers

Har tillslut tagit mig igenom filmen Charlie St. Cloud, om än med nöd och näppe. Det var ett tag sedan jag såg en så pass gripande film. I början var det en tår när olyckan som lade grunden till hela filmen skedde. Sen mot slutet, det var inte en tår. Trots alla tårar, underbar film, absolut att rekommendera. Kunde inte låta bli att gå in till Simon och sitta bredvid honom en stund.

Ta vara på tiden. Krama om dem du älskar och berätta vad de betyder. Tiden kan vara förbi imorgon. Denna film speglar hur livet kan förändras på en sekund, på gott och ont.Om filmen:

Charlie överlever den fruktansvärda olyckan som tar hans lillebror Sams liv. Men innan brodern dör lovar Charlie att alltid ta hand om honom, och döden förmår inte klippa av det känslomässiga bandet mellan bröderna. Charlie ägnar sitt liv åt att hålla löftet till Sam.

När Tess dyker upp vänder hon upp och ner på Charlies värld. Kärleken till henne är så stark att han tvingas omvärdera sitt liv. Men kan han lämna Sam?


Fyra foton19 april

Strålande sol och nästan 10°C varmt! Börjar man bli gammal när vädret är det första som nämns i ett blogginlägg? Hahah, men när det är bra väder så måste det nämnas. Har varit fullt av folk här idag.. Blev fullt hus där när Viktoria, Oliver och två av hennes vänner + moster och Linnéa dök upp, samtidigt. Men det fixade sig. Fotade brudarna och Ollie och Louise lämnade tillsammans med de andra två. De skulle till Luleå och kolla på Louises lilla bebisvovve!

Har inte en aning om vad som sker senare men börjar med att ta ett bad och läsa Om jag kunde drömma. Sjunde gången gillt. Fast det var faktiskt ett tag sen jag läste den sist. Kanske blir att se någon film ikväll också, funderar på antingen Charlie St. Cloud eller Welcome to the Rileys, får se vilken det blir. Ni får ha det så bra så hörs vi senare, puss och kram.


http://fredrikwarg.blogg.se
Lillebror


Fotografering, lek & spöken


Gillar att de var väldigt seriösa, för det mesta, mina små vänner.

Här kommer inlägget som alla inbitna läsare har väntat på! Hahah, nä, jag skojar bara.. Dagen har spenderats ute med kameran i handen, blev två fototurer, fick även med Simon ut för några bilder. Såg klart Harry Potter under dagen också, helt klart en av de bättre filmerna.

Hade inget att göra när de närmade sig kvällen så det blev att gå över till vår fina tremening eller tremänning som Viktoria sa, återvände just därifrån. Busade med hennes lille son Oliver nästan hela kvällen och belönades till och med med några kramar av pojken.

Fick lite panik där på slutet när det började snackas skräckfilmer, hur det spökade i huset hon bor och om flickan som tydligen brukar stå och titta ut genom köksfönstret eller stå ute på gården. Hate things like that!

Blev också bestämt att Viktoria skulle komma över med Ollie imorgon och bli fotade. Det är ju positivt för er också eftersom det då kommer upp lite bilder här på bloggen, hahah..

Nu ska jag sätta mig och se på Gränsbevakarna Australien, senaste avsnittet av Glamourama och kanske lite Ana Gina show. Blir att sova efter det. Good night, sleep well, hugs and kisses.


Louise Sjölund


18 april

Första inlägget idag, förutom inlägget med musik! Har hunnit med mycket idag känns det som. Arbetsintervju som gick käpprätt åt, handla och sedan fota lite. Louises kamera dog så det blev endast några bilder, får se hur de blev. Borde komma upp någon bild i alla fall.

Ha det bra, hörs senare med ett roligare inlägg. Kram.


Chris Medina - igen
Harry Potter & kladdkaka

Okej, verkar som att den nya headern blev hiss, eller vad säger ni? Jag blev i varje fall nöjd men den! Kändes bättre att ha med flera spelare istället för bara en enskild, det lär ju komma i framtiden hur som helst.. Har ju för vana att ändra mig ganska ofta!

Hur som haver, håller på att baka kladdkaka nu (eller rättare sagt: Simon & Louise bakar och Emma bloggar) och sedan blir det att sätta igång Harry Potter and the Deadly Hallows, ingen av de andra barnen har sett den än, hahah.. Kladdkaka med hallon och en film på det, en söndagskväll, kan det bli bättre?

Ni får ha det så jättebra så hörs vi senare ikväll eller imorgon, kram.


Ny header!Fick bli denna som header istället för bild på enskild spelare, får bli nästa gång istället. Ville ha hela laget i fokus nu. Vad tycker du om den nya headern? Hiss eller diss?


Vad hände?


Tillfällig header

Börjar inlägget med: FUL, RÖRIG HEADER! Men den får sitta där tills den riktiga headern kommer in i eftermiddag.. Har inte bestämt mig vilken det blir än eftersom de som tyckt till tycker olika, allihopa. Blir förmodligen Tim eller David?

Edit: Fick bli en bild med nästan hela laget istället, kändes bättre!

Förstår inte hur Emmelie kan sova fortfarande, har varit vaken en lång stund och jag somnade ändå efter henne inatt, hahah.. Ska väl försöka göra något vettigt nu, kanske göra mig klar?

Ni får ha det så bra så hörs vi senare idag, kram.


Toy Story 3

toy story 3

Nu är jag här igen, har inget annat för mig. Har just sett klart Toy Story 3! Hade förberett mig på att gråta till filmen, men aldrig trodde jag att jag skulle gråta så mycket till Toy Story. Ja, jag vet att jag är en fjolla. Redan i början när han lyfte på foten och det stod Andy, de som har sett andra och tredje filmen förstår, då kom första tåren. Tack och lov att Emmelie sov där mot slutet.

Emmelie somnade någon gång under filmens gång och jag är fortfarande inte trött. Måste sluta upp med mina dagliga powernaps. Ska lägga mig och se på de missade avsnitten av Ana Gina Show och sedan försöka sova ändå. Ni får ha det så bra, sov gott, kram.


Brudar, powernaps & snack


Brolle som sjöng nationalsången under sista [sadface] hemmamatchen..

Hej på er alla söta människor! Hur har dagen varit? Hoppas den har varit bra, det har min varit. Fick se nice things på stan idag samtidigt som jag fick umgås med mina brudar.

Blev en lång powernap.. Somnade 15:30 och sov till typ 20:00 och på någon vis så befinner jag mig hos Emmelie nu. Tack Kasper för skjutsen! Blir att umgås med henne ikväll, ta-det-lugnt-kväll, låter som att vi ska se Toy Story 3! Lär ju gråta, precis som jag gjort åt de första två filmerna. Det är något speciellt med dessa filmer.. 

Förlåt, ingenting intressant har kommit upp här på bloggen idag, kanske därför så många hoppat över att kolla in? Okej, som om det någonsin kommer upp någonting intressant här men idag var det ännu värre, hahha.. Ska försöka förbättra mig imorgon, kommer även upp lite citat då!

Ni får ha det så jättebra så hör vi imorgon, sup med måtta, kram.


Citat

Emma: Lite liv - mycket fritid?

Emma: Jag har inga fönster..
Rosa: Bor du i ett fängelse?

Emma efter matchen: Jag ska inte ens ta av mig min tröja. Jag skäms inte för min religion!

Någon till domarna: Ni måste byta telefonnummer efter matchen!

Om en kille i röd Färjestadtröja: Tror inte han fattar vilken färg Färjetad har! Hahah, fattar ni? Färg? 

Alla med AIK-kläder blir vackra automatiskt!

Om en hockeybil: Är det miss Fredrik? Nej, det var fröken Jimmie..

Emma om Nihlstorp: Jävla sjuklövern själv! Nej, jag menar fyrklövern..

Anders Forsberg: Hallå på er!
Brudarna - Emma, Viktoria & Mia: Hej!
A. Forsberg: Nu måste vi vinna nästa match..
Brudarna: Jo, det krävs ju det.
A. Forsberg: Annars kommer jag vara sur länge.. En sån här match ska man vinna!
Ingen kommentar.
A. Forsberg: Ni får ha det så bra! Nu ska jag gå och hälsa på Wikegård..

Hockeyfoton


Niklas Wikegård


16 aprilGod morgon, okej, morgonen är förbi så det får bli ett klassiskt: Hej! Lördag idag då och det kommer bli en heldag på stan. Ska möta upp brudarna före ett nere på stan och då väntas det lunch -och fika! Sedan vandra runt på stan, kanske göra slut på mina sista korvören..

Det var tänkt att jag skulle iväg och lana ikväll men det blir att hoppa över det. Är ganska less på att sitta vid datorn, är ganska seg i kroppen eftersom förkylningen slagit ut igen, blev väldigt långt att ta sig sen finns det faktiskt en morgondag också och då bär det av till Boden med Louise. 

Nu ska jag göra mig i ordning. Ni får ha det så bra så hörs vi senare, kram.


The Orphan

Haft en jättetrevlig kväll hos Johanna med mat, godis och skräckfilm. Emma + skräckfilm = dålig kombination! Tror mest jag gömde mig under kudden eller satt gömd bakom händerna när vi såg The Orphan, vidrig film, men ändå ganska bra för att vara just skräckfilm. Såg sen även på Talang, för att varva ner lite. Ska sova nu, håller på att somna sittandes. Hörs imorgon, kram.


-Satt vid chatten och läste allt som grabbarna hade att säga. Skrattade och grät. Vilken humor de har! De sista som Johan skrev, kärlek. Förstår varför jag har denna grabb som en av favoriterna. Hände något i tisdags som inte fick mig att tveka mindre heller. Tack och lov att Johan stannar! Hoppas på Fredrik också, hans behövs.

Får se om någon av dem dyker upp imorgon på torget också, finns lite tro kvar! Fredrik skulle ju faxa de andra killarna, hahah.. Kommer i alla fall passera där imorgon, hoppas.


Dagen efter..Allting känns fortfarande tungt men fredagen kan bara bli bättre. Avslutade skoldagen på bästa tänkbara sätt, genom att lämna skolan med bra betyg på två av proven som är gjorda i veckan. Känns bra! Senare ikväll blir det att fira Johanna som fyller 17 år idag. Grattis gumman! ♥

Har inte så mycket att skriva förutom att jag är grymt besviken över Skellefteå AIK:s val att inte låta oss hylla våra hjältar. Förstår dem men det svider. Men gör allt för att ändå få den möjligheten.. Klicka HÄR, logga in och anmäl dig, säg att du ska dit, snälla!


Ja, det är så illa..Får man inte bilder live så är det bara att fota jumbotronen.. En riktigt bra lösning.

Peter Jihde


SM-silver

Det var ikväll det skedde, säsongen är nu officiellt över! Har inte så mycket att skriva för tillfället, känner mig ganska tom. Sista gången David spelade i Skellefteå AIK, på många år framöver, kanske någonsin. Tårar. Sista gången för säsongen som matchtröjan satt på och bars med oerhörd stolthet! I slutändan är det väl bara att säga det, lär dröja innan man inser det på riktigt men det kommer, SILVER ÄR INTE FY SKAM!Vem ska nu få mig att gråta av skratt varje gång han visar sig i bild? Vem ska nu får mig att rodna varje gång han visar sig på stan? Vem ska nu får mig att le, varje gång han stiger in i rummet. Vem ska nu.. Gråter när jag skriver detta. Vill inte tänka på morgondagen.

De finns de som lär lämna, ganska så säkert.. Tack för säsongen David, Fredrik, Mikko, Yared och Ivan! Allt mitt hopp ligger kvar i att Oscar, Adam och Tim blir kvar i Skellefteå nästa säsong, annars tack till er grabbar också.Ser framemot nästa säsong som då startar om ungefär sjutton veckor, med första isträningen. Längtar efter att få se lite nya ansikten men samtidigt känns det jobbigt att tänka på vilka som fanns där tidigare. Nu ser vi framemot säsong -11/12 när Skellefteå AIK ska fortsätta att följa sitt mål, att nå minst ett steg högre upp för varje säsong. De flesta förstår nog vad detta innebär om det händer. Det går alltid att hoppas och drömma på inför framtiden.Ni får ha det så bra, nu ska jag sova och drömma om hockeypojkarna, kram.


Genom hela livet..


Glädje, tårar & nervositetHemma efter en lång dag på praktiken. Har varit ute från 9:00 till 15:00 och är nästintill helt nerkyld nu. Hade vårjackan på mig idag men ikväll blir det dunjackan igen när jag börjar min vandring upp mot Vitberget och ödesmatchen. Fryser bara jag tänker på att gå ut igen.

Fick ett samtal nyss som gjorde mig riktigt glad men väldigt nervös. Får se hur detta går nu. Hoppas verkligen på detta.. Ni får veta mer om detta i framtiden, när det blir klart, bu eller bä.

Vi hörs väl senare, vet inte när men någon gång lär det bli. Får se om det är skratt eller tårar då, hoppas på det förstnämnda men tror på det senare, kring 22:00 ikväll är det klart. Ha det bra, kram.


Tre svar
Svar: Ja, förutom den uppenbara, David så är de andra två Tim och Oscar. Två av dem åker och den andra finns det möjlighet att han åker. David och Tim åker över i sommar och Oscar, har inte en aning men han är ju draftad så möjligheten finns ju.. Får se hur det bli men de flesta vet ju vem jag kommer sakna mest! Klarar inte av att tänka på det än..Svar: Där har du rätt, det sista handlade om dig.. Men jag lovar, vi snackade inte skit, det var bara Emmelie som hade lagt märke till att du kommenterat bilden på Tim, vad nu det ska betyda, hahah.. Nej, jag skojar bara men lite kul var det!Svar: Åh, tack du gulliga människa! Blev så fruktansvärt glad över denna kommentar, samtidigt generad. Tack, tack och åter igen tack!


Sarghörnan - David


NöjesfabrikenTror detta var enda gången under gårdagen som jag faktiskt skrattade och log. Så gulliga de var! Tycker samtidigt det var starkt av dem, tycker det om alla som vågar ställa sig på en scen, att våga uppträda inför såpass stor publik. Fick även tillstånd att fota, som ni ser ovan!


14 aprilGod morgon, eller god och god, det är i alla fall morgon! Praktik om en liten stund så jag borde göra mig i ordning, upp och äta frukost. Men det tar alldeles för lång tid innan jag kommer till skott, hahah.. TA DIG I KRAGEN EMMA OCH STIG UPP, GÖR DIG KLAR!

Har gjort i ordning några inlägg som kommer upp under dagen, varav ett av dem är en massa bilder från föreställningen S.O.S som Nöjesfabriken har gjort.

Ni får ha det så jättebra så hörs vi senare idag mina små vänner, kram.


Tung dag

Kom hem från skolan för några timmar sedan Har hunnit med att sova några timmar sedan dess också. Det har varit en riktigt tung dag, inte långt ifrån tårarna. Hur kan ett intresse bli ens liv? Vad gjorde jag innan hockeyn? Hade jag ett liv då? Det är många frågor..

Har inget intressant att skriva eftersom det bara lät bli deppinlägg fram tills imorgon kväll när det avgörs. Det avgör hur mitt lov kommer bli. Om det blir tre dagar eller sjutton veckor innan jag får se mina pojkar igen. Om de vinner eller förlorar, om jag får se favoriterna något mer, någonsin? Mycket i mitt liv och framtida humör hänger på morgondagen.

Kanske bäst att hålla sig borta från bloggen tills dess?  Praktik imorgon och vi får se hur det går, hoppas barnen kan göra mig gladare. Hoppas på bra väder också så att det går att vara ute mycket. Vi får se, vi får se..

Nu ska jag ta tag i det lilla livet jag har nu, göra något. Inte en aning om vad jag ska göra men något lär väl gå hitta på. Visst ja, bilder från föreställningen vi var på tidigare idag kommer senare under dagen också, eller imorgon. Okej, kikar väl in senare.. Ha det bra, kram.


Ännu ett foto


Skellefteå AIK - Malmö, juniormatch, Nikon D60 + Tamron AF 70-200/2,8 Di Macro

Hockeyfoton


Skellefteå AIK - Luleå, bortamatch, Nikon D60 + Tamron AF 70-200/2,8 Di Macro

Melker Karlsson


-

Skola. Blogga. Föreställning. Hem. Deppa. Blogga.


Mitt andra hem..

Lämnade mitt andra hem just efter 23:00, efter att ha sett många ledsna spelare passera, kanske för sista gången på många månader. Det var tårar, så många tårar ikväll. Sista gången man fick se sina hjältar spela, förmodligen. Vissa för all framtid, vissa för några månader.. Många åker iväg NHL-äventyr till sommaren och därav tre av mina favoritpojkar. Även då lär det bli tårar. Vissa åker till KHL och någon kommer att lämna för annan klubb.

Stämningen ligger tung över hela Skellefteå nu. Det är inte över än men på torsdag kommer tattarna nere i Karlstad få fira SM-guld om det blir som gud tänkt det från början. Tårar, igen.

Får väl ha mitt sista lilla hopp kvar och tro på Anders Forsbergs ord som han yttrade, just innan vi lämnade ladan och gick hem i regnet, berövade efter säsongens tyngsta förlust. Han krävde att de skulle vinna på torsdag, han lovade oss att de skulle kämpa in i det sista! Otillräckliga ord.

Ska försöka ta mig upp till ladan imorgon på lunchen och fota på träningen. Tog en bild på David ikväll och det är något jag ångrar djupt, lyckades inte få någon mer bild. Kan inte avsluta med det. Bilden togs just innan förlängningens slut, det enda positiva med att matchen gick så långt.
 
Sen till dig Lovisa, jag har bilderna men det känns inte rätt att lämna ifrån sig dem nu. Det känns inte rätt mot mitt lag, mot mina pojkar. Bilderna kommer i sinom tid, när jag börjar må bättre. Det lär dröja, men någon gång. Hoppas du förstår valet jag ställs inför och inte blir allt för ledsen på mig..  Det känns verkligen inte rätt för tillfället. Förlåt, förlåt, förlåt!

Nu ska jag ta och krypa ihop och sova, lär inte sova särskilt gott inatt.. Ni får ha det så jättebra så hörs vi när vi hörs, kram.


Vi älskar er Skellefteå, det kan ni lita på.. Föralltid ska mitt hjärta slå för Skelleftå AIK! ♥


En sång


Finalplanket - mobilbilderMånga minuter har man spenderat vid detta plank - finalplanket! Den första som ser och kan gissa sig till vad som vi har skrivit på bild ett, tre och fyra får en länkning, hahah.. [blinkblink]

Nu finns det..

Emma: Är du åttioåriga Agda som just har varit på psykologkurs?

Viktoria: Emil Kåberg sitter mycket i snickerboa.
Emma: Det borde vara en järndörr på denna snickerboa..

Emma: Punkt. Punkt. Glad gubbe.

Emmelie: Tänk om det blir sju-noll.. Vad skulle du säga då?
Emma: Bra jobbat att det inte blev åtta-noll i alla fall.

Emmelie: Jag blir typ värsta klappmongot när Tim är i bild..

Emma om att Yared blir knätacklad: Ligg ner Yared! Ligg ner och säg att du har jätteont..

Emmelie: Kaniner, kaniner..
Emma: Vart fan ser du kaniner?
Emmelie: Jag vet inte.. Tänkte på kaniner!

På reklamen: Hjälp de utsatta barnen. Skänk pengar till de utsatta barnen.
Emma: Är jag ett utsatt barn?

Emma: Om du säger det.. Han kommer bli röd i hela ansiktet! Han kommer bli självlysande.

Någon som ser något samband? Har kollat på klockan sju gånger idag. Lyckas alltid hitta av rätt minut och det är lika obehagligt, eller jobbigt om man kan säga så, varje gång. Men skrattar samtidigt, bara några förstår varför.. ↓

10:44 på mobilklockan
13:44 på klockan i bilen
14:44 på mobilklockan
14:44 på en annan klocka
15:44 på klockan på bussen
16:44 på mobilklockan
19:44 på datorklockan

Emelie: ÄR DET DÄR DRAGOS?!

Emma: Sparka inte på folk som ligger ner! Fast, du står ju faktiskt upp..

Hatar när folk, speciellt Emmelie ska vara så himla duktig när hon hälsar på, vill inte att hon ska hålla på och hjälpa till och stöka undan. Det är mitt jobb eftersom jag bor där. Tycker det är mitt ansvar.. Pratade om det på Wayne's och när diskussionen kom upp så blev det många skratt.. ↓

Emmelie K: Vi bär bort disken..
Emma: Nej.
Emelie F: Vi är inte hemma hos dig nu.
Emma: Jo..?
Emmelie K: Okej, nästan..
Emma: Mitt tredje hem!
Emmelie K: Vilket är ditt andra hem?
Emma: Skellefteå Kraft Arena.

Emma: Vem fan har skrivit Luleå på finalplanket?
Emelie: Hmm, vet inte.
Emma: Okej, men det var nog någon som blev tappad ganska ofta som liten..
Viktoria: Jag HATAR folk som är odiskreta..
Två sekunder senare i telefon när okänd lämnar rummet.
Viktoria igen: NU finns det ingenting att titta på längre!
Emma: Bra att du är diskret Viktoria..

Emmelie: Min mamma är ju min mamma..
Emma: Nä, din mamma är din pappa?

På idrotten, utanför Skellefteå Kraft Arena.
Emma: Jag ska inte åka med sen. Jag går hem.
Rosa: Men du är ju på plats, du är ju redan hemma.

Emmelie: Ska försöka sno Tim..
Emma: Men hon hejar ju på Leksand!
Emmelie: Vart bor hon då? [chockad min]
Emma: Leksand?


David RundbladTror detta är en av de absolut bästa bilderna jag har tagit på David under en match, någorlunda skarp, även i större format, trots plexit. Förlåt. Vill inte tjata. Men jag älskar bilden.

-

Blogga. Skola. Blogga. Stan. Blogga. Hockey. Blogga.


Trevlig kväll..

Återvände just från stan, har knappt någon känsel i händerna, blir jobbigt att skriva detta inlägg.. Blev många timmar med Emmelie & Emelie! Satt i över tre timmar på Wayne's och pratade, var förbi och handlade lite sedan blev det att ränna runt på torget. Har inte så mycket att skriva förutom att det var längesen jag skrattade så mycket som jag har gjort ikväll, det gillas!

Intressant inlägg, men sa ju att jag skulle skriva igen, hahah.. Hockey imorgon iallafall med Viktoria, Alicia, Saga, Emmelie, Emelie och Anton. Oj, det blev många namn där.

Nej, nu ska jag sluta virra, ge er lite lugn och ro, ska försöka sova nu så att jag orkar upp imorgon och kanske till och med är pigg då. Ni får ha det så jättebra så hörs vi imorgon, kram.


Mobilblogg

imag0148 (MMS)

Hej! Sitter på Wayne's med Emelie och Emmelie och har gjort det den senaste timmen. Pratat om allt möjligt mellan himmel och jord. Hoppade över att vandra runt på stan eftersom all ström gick när vi var inne på Intersport, lyckades sparka på allt när vi gick ut därifrån i mörkret, hahah.. Emmelie började snacka om 2012 när strömmen gick. Nej, nu ska jag fortsätta snacka med mina brudar, hörs senare, kram.


En blå linje


Vad hände med färgerna?


Hockeyfoton


Skellefteå AIK - Luleå, hemmamatch, Nikon D60 + Tamron AF 70-200/2,8 Di Macro


11 april

Okej, nya tag nu när statistiken kommit tillbaka, även fast den sjunkit med nästan 40% under de dagarna som varit. Hoppas de kan hitta tillbaka igen.. Vill hitta tillbaka in igen! Ska försöka bättra mig och nu blir det fler inlägg per dag igen..

Förstår inte varför förkylningen inte ger sig helt. Har fått tillbaka rösten och har inte riktigt lika ont i halsen, då dyker hostan upp igen + lite feber. Fan också! Har sovit större delen av helgen känns det som.. Fick en långnatt nu också, somnade vid nio igårkväll. 

Men lite bättre känns det idag med förkylningen, blir skolan om en liten stund. Matteprov, ekologiprov och klättring är det som sker idag och det sistnämnda där, inte en chans att jag ska klättra! Kan ju knappt stå uppe på en stol utan att få svindel.. Emma + klättervägg = HAHAH!!

Ni får ha det så bra så hörs vi senare idag, kram.


Jumbotronen


Jag har drömt detta..Måste bara berätta detta.. Har någon av er varit med om någonting liknande? Obehagligt iallafall.. Okej, nu ska jag berätta!

Satt då och såg på hockeyn igår. Färjestad går in i offensiva zonen och jag känner på mig att jag har varit med om detta tidigare. Säger direkt det som jag vet jag sa då i drömmen: Vilken snygg fint! Just efteråt så säger jag lugnt och fint: Det kommer att bli mål, jag har drömt detta..

Vad händer då? Jo, Färjestad passar och sätter 4-2 och Emmelie är vittne till att jag sa det innan allt hände! Säger det igen, fyfan vad obehagligt det var. Hade varit en helt annan sak om jag inte nämnt det, men just att jag sa det innan.. Brukar vara så att man upptäcker det efter att allt har hänt, eller känner att detta har jag varit med om, i det undermedvetna iallafall.


Emmelie Krypsjö


modell: Emmelie Krypsjö | foto & redigering: Emma Nyström

Ett foto fyllt med lycka


Kanske dags att sova..Borde kanske sova nu? Emmelie ligger och sover på en madrass just bredvid. Eller rättare sagt, jag ligger längst ner, tvärs över hennes madrass och ser på Pensionäsjävlar.. Är trött men orkar inte resa mig upp och gå mot sängen. Har suttit och kollat på roliga klipp hela kvällen och Emmelie har verkligen fått upp ögonen för Fredrik Wargs humor! Hahah, fast ingen människa lämnas väl oberörd där.. Försökte förklara för henne vem Andreas Jämtin var också men det enda som kom fram var: Svin, ute efter att skada och SVIN..

Har ställt väckaren på åtta imorgon bitti så att man kan snooza några timmar, det är alltid bra.. Oj, nu lät sängen mycket mer lockande, när jag lade upp det sådär.. Dags att rycka upp sig, lämna madrassen och dra sig mot den egna nyligen renbäddade sängen. Sov gott, kram.


Emma C.M Nyström


modell: Emma Nyström | foto: Emmelie Krypsjö | redigering: Emma Nyström

Tack och lov..


Okej, blev inga glädjeskrik likt dessa ikväll. Men på tisdag, då smäller det, kanske..

Okej, tack och lov att man inte åkte till Gnälljestad iallafall.. Förlust efter usel insats under den första perioden. Blev inte så mycket bättre i andra heller. Efter första och en del av andra, då ledde värmlänningarna med 4-0, hur kan man släppa det så långt? Reducering till 4-3 sen slutresultatet 5-3.. Känns som att guldet är långt borta nu!

Blev inte stan idag, passade på att gå ut och fota istället. Har inget program så att jag kan redigera bilderna men det ska nog gå fixa, många fina bilder, iallafall de på Emmelie.. Glömde datorladdaren hemma så det är den gamla datorn med Taylor Lautner ovanpå som är igång nu.

By the way, Emmelie är grymt tänd på Tim, hahah.. Hon sitter och bekräftar det här bredvid mig! Hon har tydligen tänkt skämma ut sig och berätta det nästa gång hon ser honom, att han är snyggast i hela AIK.. Vill jag verkligen vara i närheten av henne då? Tror inte det..

Ska hitta på något nu. Ni får ha det så bra så hörs vi senare, kram! ♥


Martin, Tim och MelkerMelker: Ja, självklart! Oj, jag kanske ska ta.. Ska jag ta av mig hjälmen? [happyface]


Problem med blogg.se

Vaknade nyss, förlåt Emmelie! Hon har suttit och sett på tv sen typ nio imorse och jag har sovit, inte okej. Ska hur som helst börja göra oss klara för stan snart, tror jag i alla fall..

Måste bara fråga.. Vad är det för fel på blogg.se? Någon annan som har problem med statistiken på bloggen? Eller är det så att jag inte har haft en enda besökare här sen i förrgår eller igår? Ja, det kanske bara är den bittra sanningen.. Ni får ha det så bra så hörs vi senare, kram.


Det håller på att hända igen
Tack till Johanna för texten!

*vissel*
- Hörs det bra, hörs det bra?

- Det, det är ett svårt gäng att köra, jag vet inte riktigt om ramarna
finns där.
Dom har ju svårt att stänga fighterna även om de kanske är spelmässigt bättre.

- Vår expert Leif Boork tror faktiskt att Skellefteås val av Linköping
kan vara ett misstag.

"Nu har det visat sig, var skåpet ska stå
när vi ställer det mot Linköping och Luleå
Nu ska vi vidare, så långt man kan gå,
bäras fram av explosionerna från Västra Stå

Det håller påååå... Det håller påååå...
Det håller på att häändaa igen!
Det håller på att häändaa igen!
Det håller på att häändaa igen!
Det håller på att häääändaaaaaa igeeeeeen!

Vi kommer växla upp, vi kommer smälla på,
hela stan står upp och hjälper till vid egna blå,
det kommer visa sig, vart skåpet ska stå,
vi kommer kasta det i ansiktet på FBK!

Det håller påååå... Det håller påååå...
Det håller på att häändaa igen!
Det håller på att häändaa igen!
Det håller på att häändaa igen!
Det håller på att häääändaaaaaa igeeeeeen!

*Gitarrsolo av Erik Forssell och baskomp av David Rundblad*

Det håller på att häändaa igen!
Det håller på att häändaa igen!
Det håller på att häändaa igen!
Det håller på att häändaa igen!
Det håller på att häändaa igen!
Det håller på att häändaa igen!
Det håller på att häändaa igen!
Det håller på att hääääändaaaaaa igeeeeeeeeeeeeeeeeeeen!


Efter förlängningen


Varför viskar du? Hockeyn..Hemma efter en tuff skoldag! Nja, var i metodrummet hela förmiddagen och efter det gjorde jag klar en svenskauppgift som skulle in i veckan, känns bra. Skrattade gott där på slutet när jag såg att musikvideon från igår kommit upp på norran också, har lyssnar några gånger nu.

Verkar som att Viktoria har tänkt sova nu och jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på under tiden. Kanske redigera lite bilder från igår? Hur som helst blir det att möta upp Louise på busstationen vid två för att sedan dra sig vidare mot Wayne's för fika och snack! Göra av med lite tid. Emmelie lär väl dyka upp när hon slutar skolan också. Bussen till Boden går halv fem, pepp.

Nu har jag bestämt mig. Blir att vandra tvärs över rummet för att hämta minneskortet till kameran och sedan stoppa in bilderna på datorn.. Ni får har det så bra, hörs senare, kram.


Isträning


Mark Owuya


8 mars

Bra jobbat. INGEN röst idag. Viskar, får inte fram ett ljud. Men på skolan ska jag ändå, har ju fullt upp idag. Skola, fika, möta upp Emmelie och sen Boden, som jag sa, helt fullt upp.

Är tröttare än tröttast idag, lite döv efter Emmelies segervrål i mitt öra, men ändå ovanligt glad ändå. Som Rikard, min lärare konstaterade förra veckan: hockeyn styr mitt humör. Kunde inte låta bli att skratta och bekräfta. Samma sak med bloggstatistiken. Det är illa att det ska vara så simpla saker som ska bestämma hur glad jag ska vara en dag, men det stämmer ju, hahah..

Ni får ha det så jättebra så hörs vi lite senare idag, kommer upp lite hockeybilder under dagen också, vet att många gillar det. Kram.


Misslyckad bild som inte är publicerad än, hör inte till inlägget. Från landskampen.


Avgjort efter fem perioder

Fem perioder. Fem fucking perioder. Höll på att bli en sjätte också. Trött som få, men glad som två. Hahah, nä, jag skojar bara. Gillar förresten att skoja när jag är lite sådär övertrött. Offrade nästan mitt liv ikväll också, brandalamet gick ju efter att Emil Kåbergs handske startat rökutveckling, bra jobbat! Fick tillbaka min plats någorlunda i alla fall och lyckades pricka av både David, Tim och Melker med kameran, lycklig. Tror jag fick bästa bilden på Tim efter avgörandet i sudden när han kom rakt mot plexit, skrek för full hals och kollade rakt in i kameran.

Ska sova så sött nu och drömma om alla söta hockeypojkar, ladda inför morgondagen då det blir att åka till Boden med bästaste Emmelie. Men innan det blir det ett försök på skolan, borde inte befinna mig där egentligen eftersom febern fortfarande sitter i, det fick jag uppleva på Västra stå idag kan jag ju berätta. Men som sagt, klarar man av fem perioder mot ett av Sveriges bästa lag, varav två i Sudden death, då är skolan en baggis, hahah.. Kämpa Emma, du klarar det!

Sen måste jag bara nämna en sista sak, sista för ikväll. Rickard Wallin är en liten fjolla. Förlåt Lovisa, men jag måste få vädra mina tankar. Ni får ha det så bra så hörs vi mer imorgon, kram.


Svar på fråga:


Svar: Nej, det är Tim Erixon och Oscar Lindberg på de två sista bilderna! Men på dubbelbilden högst uppe och den stora bilden, där är det David och Tim.


Hockey, tid och målarfärg

Är taggad till max inför kvällen. Hockey med några av världens bästa människor, första SM-finalen på hemmaplan på trettiotre år och självklart fullsatt, vilket betyder att det borde bli stämning ikväll. Att jag är väldigt trött förtäljer väl inte historien men det kan göra kvällen aningen jobbig. Kanske ska försöka ta en powernap på några minuter innan Viktoria kommer hit..

Fick ett positivt besked idag i alla fall, får vara kvar på min praktikplats till vecka 21, jag som hade ställt in mig på att ta farväl av mina älskade ungar redan nästa torsdag..

Sen på tal om ingenting, jag absolut älskar målarfärgen som man kan måla i ansiktet med, den färgen kan man ha väldigt roligt med, hahah.. Ha det bra, hörs senare ikväll, kram.


Ny header?Nu till den stora frågan: Ska jag byta header eller behålla den jag har? Börjar vara lite less på den jag har just nu, men vill ändå inte byta bort Johan, hahah.. Har några stycken som jag väljer mellan, känns som att det mest troligt blir den sista, med bilden på Tim, men har inte bestämt mig helt än. Byta eller behålla? Hjälp mig.. Vilken header tycker DU att jag ska ha?


Bästa vänner?Svar: Får väl börja med att säga TACK SÅ JÄTTEMYCKET, vad glad jag blir! Sen på din fråga.. Kanske inte var den bästa rubriken att ha men det var den som ploppade upp i mitt huvud. Killarna verkar ha en väldigt bra stämning tillsammans och i laget.

Sen om de är bästa vänner vet jag väl inte men snudd på kanske. Tim och Oscar - de två sista bilderna - är uppväxta tillsammans och de håller ju fortfarande ihop.. Så jag har faktiskt inget svar på din fråga, men vänner är de i alla fall. Läste för några sekunder att nämnda pojkar är släkt också.. Sen med David och Tim vet jag inte, men även de verkar ju hålla ihop ganska bra.

Hoppas du blev nöjd med svaret, trots att det inte blev så mycket till svar egentligen. Kram.


Historien bakom bildernaDessa bilder togs efter sista vinsten i Luleå. Dessa bilder togs just innan Tim sköt sönder mitt objektiv, hahah.. Han gjorde en Mark Owuya och sköt med hjälp av bladet på hockeyklubban, pucken över plexit. Vart landade pucken, dränkt i snö? Jo, på mitt objektiv, fokusen laggar lite nu. Det fungerar fortfarande, inte helt felfritt, men som sagt, det fungerar fortfarande. Tack och lov.

Men som jag skojade och sa till Emmelie, kan ju skryta med att det var matchpucken, som tog oss till finalen, som pajade mitt objektiv med hjälp av Tim! Det är inte många som har den turen, eller oturen kanske man säger? Vet inte riktigt, men så länge det fortfarande går att fota med så är det ju något att skryta med, hahah! Tur att det går att hitta något positivt i allt.


7 april

Trött, men piggare än de senaste tre dagarna i alla fall. Har alltså legat i tre dagar, varit utanför dörren två gånger och då har det varit strålande sol. Känns hoppfullt inför dagen. Mår lite bättre idag och ska faktiskt iväg till praktiken när som helst. Näst sista gången. Usch. Ogilla.

Har laddat upp med massor av inlägg som kommer upp under dagen, något att se framemot för er.. Eller? Nä, jag har inte en aning, hahah! Tittar in lite senare, ha det bra, kram.


00:29

Nu ska jag sova. Borde ha sovit för länge sedan men det har inte blivit av. Är inte så värst trött än, men vad spelar det för roll, ska upp tidigt imorgon. Fastnat framför Hockeykväll och Late Night Slutspel. Bra jobbat Emma.  Ha det bra, hörs mer imorgon, sov gott, kram.


Kärlek börjar alltid med bråk, med slagsmål


Mittbena eller snebena?Kan inte bestämma mig. Mittbena eller snebena? Har alltid haft snebena och vill variera mig men eftersom jag har en virvel i luggen så måste den sättas upp, vilken frisyr jag än har, därför är höger bild också missvisande. Enda gången luggen inte behöver sättas upp är när jag har rak lugg, men det vet vi ju hur det går, den blir för lång på bara några veckor..

Nu får ni hjälpa mig. Hur ska jag har håret? Hur ska jag klippa mig nästa gång jag ska till frisören? Mittbena eller fortsätta på snebena? Passar inte i något av det egentligen..


Citaten genom tiderna

Okej, har inget vettigt att skriva om på bloggen och några kanske blir less på att bara se en massa bilder? Viktoria berättade att hon satt och läste citaten som tidigare kommit upp på bloggen, vilket gav mig idén, samlar alla citat i ett inlägg. Här kommer det, väldigt många citat med intelligensnivån sådär lagomt låg..

Viktoria: Det känns som att man har typ en kondom på armarna..

Emma: Snurrar? Det är ju för tusan jordbävning..

Emma: Pontus Petterström!
Viktoria: Vem är det? Är det bara jag som inte minns honom?
Emma: Ja..
Viktoria: Vad gjorde han?
Emma: MÅL?!

Det är illa: Viktoria kan inte ta sig upp i skidliften, i ett spel där det sköts automatiskt!

Man börjar ju undra: Visst fan har vi powerplay? Det här är ju sämre än vårat boxplay..

Emma: Jag läste bara halva ordet, sen gav jag upp..

Om Topi Jaakola: Minst femton minuters utvisning..

Tim Erixon till domaren: Är du snabb på att blåsa av eller?

Hon sa: Skriv nitton på min rygg sen pekade hon på kinden..

Emma: Jaha, Styrman.. Han ligger som jämt ner när vi gör mål..

Viktoria: Kom just upp efter dyket i smörpaketet!
Emma: Vi körde tvillingdyk..

Viktoria: Två minuter och 98 sekunder kvar!

Om hockeyspelare, nämner inga speciella: Synd att ni har så jävla små tattarmänniskor att de faller bara Ivan kollar på dem.

Emma: Godnatt!
Viktoria: Hörde du att jag stängde igen datorn, var det därför?
Emma: Nä, jag läste det på facebook..

Viktoria: "Som en mygga i en bisvärm.."

Skelleftå skjuter i stolpen: "jävla stolpskott.."

Viktoria: Han har inga hjärnceller alls.
Emma: Jo, han har två och de bråkar väldigt hårt!

Emma: "Jag tycker det är roligast när de fäller sig själva.."

Om Ville Koistinen: "Han var fan inte lätt att fånga på bild! Den fyrkantiga lilla saken.."

Emma: Kan du ta av dig hjälmen lilla pojk?
Viktoria: Nej, han vet att du brukar stalka målvakter..

Alicia: Domaren fick assist på det där målet..
Emma: Assist? Domaren gjorde målet. Domaren nickade in pucken i mål. Domaren offrade sig sista hjärncell för det där jävla målet!
Viktora: Nä, han har en hjärncell kvar och den är väldigt ensam.

Viktoria: Det är polisonger!
Emma: Det är skuggor..
Viktoria: Nej, det är smink förstår du väl?

Emma: "Mange är en halvmeter kortare än.. Nej, jag menar 10 cm kortare.. Hur fick jag ihop det där?"

Tur att man alltid är seriös: "Stalking, det tar fram det bästa ur folk.."

Viktoria: "De är nog inte kvar.. Om det inte ska äta frukost, lunch och middag. Nej, jag menade förrätt, efterrätt.. FÖRRÄTT, MELLANRÄTT OCH EFTERRÄTT! Varmrätt.."

Per Ledin: "Jag sa: Lycka till lappjävel.."

Emma: "Good work, idiot!"

Funderar på att bli kommentator efter kvällens matcher: "HAN HAR PUCKEN! & han fintar bort sig själv.."

Angående kille på läktaren: "Vad är det där för jävla kioskmongo?"

Människa: "Kryp som vanligt folk!"

Johan Forsberg om Fahlmans ifrågasättande om målet: "Det lät som att det var en blind höna, nästan.."

Hockeyspelare1: Du, ursäkta? Du tappade din vante!
Viktoria: Tack så jättemycket!
Emma: TACK!
Hockeyspelare 1&2 fnissar och går vidare..

Emma: "Hans bror är ju mer lik honom än vad han själv är.."

Emma: Du måste följa.. Jag behöver dig vid min sida!
Viktoria: Jag måste gå på toa..
Emma: Jag följer dig alltid, vart du än går!
Viktoria & Emma i kör: DAGENS CITAT! 

Emma: "Julmusten in my heart!"

Simon sitter och kollar på något program på tv där de talar ett annat språk och Emma kommer frågande in i rummet..

Emma: Simon, varför kollar du på program som inte är på svenska? [fniss]
Simon: Jag kanske vill se på norska!
Emma: Norska?
Simon: Nej, jag menar på danska..
Emma: Danska? Det här är faktiskt på finska! [asgarv]
Simon: Okej, men det var min andra gissning.
Emma: Nä, det var din tredje gissning, i bästa fall..

Emma och Viktoria sitter och diskuterar vad det är för skillnad på en kökssax och en frisörsax..
Viktoria: En kökssax? Hur vass är den på en skala?
Emma: Den är sax!! Ehh, NEJ, jag mena den är vass!

Viktoria på facebook: "Emma Nyström har klacken i huvudet som skriker på Jocke Lindström?"

Emma på facebook: "Som Viktoria Sjölund skrev.. Har hela Västra Stå i huvudet för tillfället som trallar på Jocke Lindström!"

Emma sitter fortfarande och visslar på samma ramsa.. Jocke Lindström! 
Viktoria: Har du fortfarande inte fått klacken ut huvudet?
Emma: Nä, nu står de och hoppar också! [lite förbannad röst]

Människa1: Ja, men det var ju ändå svenskar..
Människa2: Det vettefan! Luleåbor, räknas de som svenskar?

Saga: "Han tjongade ut den.."

Emma: "Jag höll på att glömma David inne på toan.."

Viktoria: Vad gör du?
Emma: Jag ramlade på dig..
Viktoria: Jag gillar inte när folk rör vid mig!

Emma: Ursäkta, har du någon stor påse som jag kan få?
Kille: Jo, det här är den största vi har..
Emma: Tack, det blir perfekt!
Kille: Ska du gå hem i den?
Tackar och går ut ur affären, berättar vad killen sa och utbrister..
Emma till Viktoria: Jag ska stoppa David i den!

Människa: Nej, nu spelar han sopa i..

Emma: Han får inte upp den.. Han får inte upp den!
Alicia: De måste träna på att få upp den på träningarna! Helst med skydd..

Emma: "Nu står de och pratar, tänker.. Nu måste vi göra något som Sören Persson skulle ha gjort. Vi ringer!"

Viktoria: "Duktig domarjävel!"

"Ut med pucken, ut med pucken! Gärna nu, gärna nu! Vi vill inte ha den, vi vill inte ha den! I vårt mål, fuck you all.." - Melodin Broder Jakob!

Viktoria sitter och funderar, skrattar och utbrister:
- Men lilla vän, varför är inte du ute med de andra pojkarna på isen och slåss?
- Nä, jag trivs bättre här där jag kan ligga och lukta på dammråttorna!

Viktoria tar fram sminkpaletten hon fått i julklapp av oss..
Emma: Har du testat de än?
Viktoria: Jo..
Emma: Vad tyckte du då?
Viktoria: BLÅ!

Maria: Stick och hoppa, din jävla loppa!

Viktoria: Stoppa in kameran under jackan.
Emma: Nä, då ser det ut som att jag är gravid!
Viktoria: Det är mitt barn..

Pojke, fyra år: Jag ska gifta mig med dig. Då blir du prinsessa. Du ska få godis och glass. Sen ska du få varm choklad, varje morgon!

Emma: Fick DU ont när hon skrek? Hon stod faktiskt bredvid MITT öga..

Mikko Lehtonen: Goodbye ladies!

Emma & Viktoria: Upp, upp, samlad trupp..

Viktoria: Det lät som en tjej?
Emma: Nej, det var ingen tjej, det var en stockholmare!

Emma & Saga: Hon hänger typ över räcket, hennes pappa håller i henne i fötterna så att hon inte ramlar..

Inte sagt, men det höll på bli fail: Can I have your stick?

Viktoria: Oj, vad fint de hade de då? De hade lampa och allt..

Alicia: Lösnaglar!
Emma: Klösnaglar..

"Hon är lite hockey-player.."

Johan Forsberg om bilden Saga hade ritat: "Oj, så snygg!"

Alicia petar på Viktorias jätteblåmärke och Emma utbrister: "DJURPLÅGERI!"

Emma: Vad pratar de för språk?
Alicia: Någon blandning mellan skånska och danska..
Emma: Tyska?!

Emma frågar efter en stund igen om Rögles dialekt: "Tror inte någon av dem pratar svenska.. Det är tjeckiska landslaget förstår du väl?"

Någon till domaren: "Är du full eller?"

Samma kille till domaren under en annan match: "Men du är ju full, för fan.."

Citatmaskinen: Vart är vi nu då?
Emma: Byske..
Citatmaskinen: Men vi är ju mitt ute i skogen.. Vadå, tältar de här eller? Det går några minuter sedan utbrister han.. Nej, vi är inte alls i Byske! Vi är i Skellefteå kommun..
Gubben bredvid: Men Byske ligger ju i Skellefteå kommun!
Citatmaskinen: Jaha!!

Efter ett tag frågar jag Alicia vart vi är:
Alicia: Åbyn-Byske..
Emma: Men det är ju mitt ute i skogen, tältar man här?! Alicia liggar halvt ute i mittgången och garvar..

Emma: Välkommen till Piteå! Här sover vi i tält!

Publikvärden: Någon som ska med till Modo en lördag?
Saga & Viktoria: Nä, jag får inte..
Publikvärd: Ta med dig pappa!
Sagas pappa: Jag jobbar.
Publikvärd: En lördag?!
Sagas pappa: Jo..
Publikvärd: Men det är bara dumt folk och hästar som arbetar en lördag! Har du inte fått lära dig det?

Citatmaskinen: Jo, nummer sju var ju bäst!
Emma: David?
Citatmaskinen: Nej, han i randig tröja.. Ulf Rönnmark!
Emma: Domaren?
Citatmaskinen: Jo, domarjäveln.. Han fick då assistpoäng, det är en sak som är säker!

Citatmaskinen: BEHANDLA BÄLTET SOM EN KVINNA, MJUKT OCH SKÖNT!
Gubben bredvid: ....hmeh, pungen....
Citatmaskinen: JAA!
Emma: Vafan?!?!

Citatmaskinen: Vad är det här? Visar de reklam nu också?
Gubben bredvid: Nä, det är (skylten för) bältet!

Emma om Ville Koistinens hakning, ska se om ni förstår det roliga: "Det där var ju inte ett så smart drag Ville"

Viktoria: "Alltså, jag tog typ inga bilder i fjärde perioden"

Viktoria om backarna: Men jag är ju back, så jag backar ju.
Emma: Det är väl så det funkar?

Emma & Viktoria om bilden på Martin och Brynässpelarna: "Du håller, jag slår"

Viktoria: Alltså, nu hör man ju att de pratar med varandra. Annars ser man ju bara *mimar*.
Emma: Jo, sen hör man ju direkt de rör pucken, varje skridskoskär..
Viktoria funderar: Undrar om de har öronproppar?!

Viktoria: Men båda (målvakterna) har ju svarta tröjor?
Emma: Ja, det är ju för att de andra ska veta var de ska göra mål!
Viktoria: Men då lär de ju ut hur man gör självmål..

Fredrik Warg till en i Linköping: "Jävla fjolla"

Viktoria på stan när en kille i Luleåmössa går förbi.. Hon tittar på honom och utbrister: "Åh, FYFAN!" Han går vidare och ser mycket chockad ut!

De första korten blev suddiga så jag springer efter honom för att ta ny bild.
Emma: PIERRE! Kan jag få ta ett nytt kort med dig? Eftersom de förra blev suddigt..
Pierre: Självklart! *funderar lite* Hahaha, det kanske är jag som var suddig..
Emma: Nejdå..
Viktoria tar några kort.
Viktoria: Vänta, ska kolla om det blev något bra..
Pierre: Blev det något bra?
Viktoria: Ja, det första blev bra.
Pierre: Jaha.. Så de andra blev inte bra? Det kanske var jag som var dålig?
Emma: Nejdå, du blev så fin så!
Pierre: TACK! [happyface]


Onsdag

Hemma även idag. Ska detta aldrig ge sig?  Tänkte bara kika in och berätta att jag lever. Ska snart klä på mig och vandra in till stan, har sagt det i två dagar nu, måste handla. Ni får ha det så bra så hörs vi senare idag. Hoppas det blir med lite roligare blogginlägg då. Kram.


Förlust mot guldlaget

Man skäms ALDRIG över sitt lag! Men man kan däremot skämmas över deras insats.. Deras OnePiece satt på när de äntrade isen, alla var på myshumör, silver är väl nog bra?

Bättre blev det ju inte när David blev knockad mitt ute på isen. Kanske tagit mina sista bilder någonsin på den pojken. Tårarna kom faktiskt då. Verkar som att David spelar nu, tack och lov!


Yared Hagos & Ivan Majesky
Eftersom jag vet att du gillar dessa pojkar Agnes men inte kan se den live allt för ofta så tillägnar jag dessa bilder till dig. Har tänkt på dig alla gångerna jag har riktat kameran mot Ivan. Här är resultatet av dessa tankar, hahha! Hoppas du blev glad nu.

Bilderna på våran Yared Hagos kan ju även några till bli glada av att se på om jag inte tar helt fel. Simon, Josefine och Ajax, dessa är till er också, något att titta på. Kram.


Johan ForsbergEn bild på världens bästa Johan Forsberg. Taggad till tusen inför kvällen! Även om det blir att spendera den själv, ingen kan ta ifrån mig känslan nu. Var snudd på när jag läste vissa kommentarer, höll på att förlora kontrollen. Skrev ett inlägg här på bloggen som inte kommer publiceras, det ska jag göra klart för er, alldeles för fula ord i det inlägget. Jag undrar om vissa föräldrar tappade sina barn i golvet ofta när de var små?

Visst ja, nu skulle vi vara positiva! Sov till 12:00 idag och har inte orkat upp ur sängen än, men måste upp och äta snart, börjar vara hungrig.. Ska försöka ta mig till Ica Torget också för att handla, gjorde det inte igår, men vi får se hur jag gör. Har ju en matlåda och te däruppe, borde överleva dagen på det? Känner mig inte i skick att visa mig ute för tillfället, hahah..

Ni får ha det så bra så hörs senare idag, med lite gladare miner, kram! ♥


Trettiotre års väntanEfter trettiotre års väntan så är det äntligen dags. Det är ikväll det sker. Skellefteå AIK spelar sin första finalmatch mot Färjestad, nere i Karlstad. Tyvärr blir det att se matchen hemma framför tv:n helt själv eftersom jag är sjuk. Men vad spelar det för roll? VI ÄR I SM-FINAL!! Har fortfarande inte smält det helt. Känns som att mycket avgörs redan ikväll. Allt hänger på vem som vinner kvällens match. Vem som får övertaget i denna matchserie. Skellefteå AIK! ♥


Givande samtal och sömnsvårigheterKan inte sova. Håller på att frysa ihjäl. Somnar korta stunder. Hade en väldigt givande pratstund med Emmelie tidigare ikväll, om hockeypojkar hit och dit, främst Tim, hahah!

Pratade även med Micaela en stund, det var ett bra tag sen sist. Snackade om hockeyn, hur det är att följa AIK ända nerifrån Göteborg. Att hon ska söka till Idol på lördag kom också upp på tal. Lite roligt att vi pratade om det, när vi gick i ettan respektive tvåan, att vi skulle söka till Idol tillsammans. Hon tog faktiskt upp det, tyckte att jag skulle komma ner till Götet och söka med henne. Aldrig i livet säger jag bara. Skulle aldrig hända. No way.

Eller Viktoria, ska vi ta tag i det vi pratade om? Jag packar trumman sen så åker vi ner till Falun, Stockholm, eller vart tusan som helst som är närmast? Fruktade svartgula ränder..

Ska än en gång försöka sova, lite längre än den där timmen som jag just vaknade ifrån. Varför är det så här när man är sjuk? Vill ju sova, men det går inte, vaknar hela tiden. Ja, ni får ha det så jättebra så hörs vi mer imorgon bitti när jag vaknar på riktigt. Sov sött, vakna sötare. Kram.


Malmös målvakt + blogginläggKänner att det har blivit grymt lite bloggande idag, men så får det väl vara vissa dagar? Har gjort i ordning massor av inlägg som kommer upp här på bloggen under de nämaste dagarna, massor av bilder. Hoppas ni gillar bilder. Annars får ni väl önska här vad ni vill se mer av här i bloggen förutom hockeybilder? Åker ju till Boden i helgen och ska försöka fota där, hoppas att Emmelie vill följa med, då kanske jag kan fota henne. Lite omväxling.

Hur har dagen annars varit då? Själv har jag bara legat och sovit större delen av dagen. Varit vaken av och till hela tiden. Legat framför datorn och sett Skins, Pensionärsjävlar och Fenomen. Lämnade faktiskt lägenheten några minuter för att gå till Karamelltåget. Var och handlade Coca Cola för mitt illamående. Tack för alla värmande kommentarer jag har fått idag också.

Ni får ha det så bra så hörs vi mer imorgon, sov gott, kram! ♥


Fjärde måletDetta kanske är de suddigaste bilderna jag någonsin har tagit, men samtidigt, har det någon gång varit ett gladare motiv, någon mer glädje? Tim Erixon, efter att han skjutit sin moderklubb Skellefteå AIK till final, första finalen på trettiotre år. Det är glädje.


Måndag

Sjuk idag. Har knappt sovit något inatt, vaknat på grund av feberfrossa. Har knappt någon röst heller, viskar. Hatar att vara sjuk. Ska krypa ihop och se en film nu och sedan måste jag försöka ta mig till affären och handla, äger ingen mat för tillfället.

Tänkte bara kika in och berätta att jag lever, om än det är knappt. Ni får ha det så bra så hörs vi senare idag, glöm inte att lämna en liten kommentar också, kram. 


Don't drink and drive


Hockeypojkar på isträning, drickpaus, Nikon D60 + Tamron AF 70-200/2,8 Di Macro

Johanna bad om ett inlägg med bilder från när grabbarna stod och drack. Men det var inte enkelt att fota dem då. De flesta vände sig om, vissa åkte iväg med flaskorna, de ville inte vara med på bild. Men det blev några ändå, fastän de var bortvända. Gillar bilden på Mikko, han höll just på att sluta dricka där, när min kamera ville fokusera. Vilken är din favorit?


Andreas Jämtin - sjuk?


HAHAHA, tror detta är det vettigaste jag någonsin hört Herr Andreas Jämtin någonsin säga! Hur är det möjligt? Kunde inte låta bli att lägga upp det här på bloggen. Någon som kan ge mig en förklaring till denna ödmjukhet?


Det är frågan, hahah..Måste bara fråga.. Bilder från juniorhockeyn eller från värmningen? Tänkte bara så jag vet vad jag ska lägga upp först av de två nämnda! Tack för kommentaren, kram.


Hockey hela dagen

Äntligen hemma efter heldag på ladan. Juniorerna vann med 4-3 efter sudden death och kommer nu spela semifinal nere i Stockholm och Globen. Värmningen gick bra, stod i båset och fick mig många goda skratt. Tim höll på att dränka min kamera i vatten, annars gick det bara bra. Många fina bilder som kommer upp på bloggen någon gång i framtiden, precis som vanligt..

Firar dagen med kycklingsallad, min nya kärlek. Mamma undrade varför jag ville fira. Berättade för henne att det finns mycket att fira idag, så som att jag stod i båset under både matchen och träningen, feg som jag är, att både J18 och J20 vann idag och slutligen, att jag fick se David och Tim boxas lite vilket betyder bra bilder, hahah!

Nä, nu ska jag sluta virra omkring och äta mat. Ha det bra, hörs senare, kram! ♥


Arkivbild. Joel Mustonen ↑ bärgade nästan hem segern själv igår med sitt hat-trick.


Tre kronor - Lettland, del II


Landskamp i Skellefteå, Sverige - Lettland, Nikon D60 + Tamron AF 70-200/2,8 Di Macro

Söndag

När som helst bär det av upp till ladan igen. Avgörande match för juniorerna klockan 11:00 sen värmning vid 13.30, kanske sista man är på denna säsong..

Under tiden jag är borta så kommer resten av bilderna från landskampen upp. Kanske kommer en liten mobilblogg också.. Ni får ha det så bra så hörs vi senare, kram! ♥

Tim Erixon - ödmjuk
Dagens outfit


| tunika - Åhlens | linne - Gina Tricot | strumpbyxor - H&M | hjälm - Skellefteå AIK |

Detta var dagens outfit, eller hjälmen togs av efter juniorhockeyn.. Hahah, i den hjälmen känner man sig ju så mycket sötare än i vanliga fall. Nja, så är det väl direkt inte..


Hockey, löpsedlar och kycklingsallad

Kom hem från hockeyn för en liten stund sedan. Pojkarna besegrade Malmö med 6-2, vilket betyder att avgörande matchen är imorgon. Blir att åka dit med Alicia, om hon är frisk då vill säga. Bilderna från dagen match kommer någon gång i framtiden. Har väldigt många hockeybilder på lager!

Köpte kycklingsallad till middag och på vägen hem från affären blev det att gå in på Karamelltåget och hämta ut två löpsedlar. Inte varje dag man hamnar i SM-final liksom.

Har just ätit klart och funderar på att lägga mig och sova snart. Har inte sovit så mycket de senaste dagarna.. Vi får se vad som händer.

Ni får ha det så bra så hörs vi mer ikväll eller imorgon, kram! ♥


Bild från förra juniormatchen jag fotade från båset. Har inte visat de bilderna än..


Tre kronor - Lettland


Landskamp i Skellefteå, Sverige - Lettland, Nikon D60 + Tamron AF 70-200/2,8 Di Macro

Här kommer massor av bilder från landskampen, kommer ett inlägg till med bilder. Tror nästan med all säkerhet att jag kan säga att detta är de bästa bilderna jag har tagit från denna plats, om man får säga så? Kanske berodde det på motivet? Inte ofta man får fota Tre kronor..


2 april

Okej, blev inga bilder igårkväll, det kommer idag istället. Somnade just före midnatt, lade huvudet på kudden två minuter i tolv och somnade direkt! Blev väckt nu på morgonen när Viktoria skulle fara hem.. Sitter i min egna lilla värld nu, fortfarande trött, fortfarande förkyld.

Ska snart börja klä på mig och göra mig klar för dagen , gå in mot stan och handla, vidare upp mot Anna sen till juniorhockeyn. Blir mycket rännande idag. Lär vara trött när jag kommer hem ikväll. Men så länge det blir en rolig dag, då lär jag inte ångra mig. Får ju träffa Johanna också!

NU: redigera klart bilderna.

Ni får ha det så bra så hörs vi senare, kram! ♥


Tack min kära vän..Tack min kära vän, vet inte vem du är, men du räddade min dag, hahah! Sen att man vill bränna någon på bål, det är absolut inget hot.. Tänkte bara påpeka det också!

Ha det bra mina söta bloggläsare, även ni från Luleå! Bilder från landskampen kommer upp ikväll, tror jag i alla fall. Kram! ♥

I rörelseKom just hem från stan, känner att jag stupar snart. Tre timmars sömn inatt börjar göra sig påminda.  Vad borde man göra när man är så trött? Jo, det är ju landskamp uppe på ladan mellan Svergie och Lettland ikväll, så det går inte att sova.

Sitter och blundar nu samtidigt som jag bloggar, tror det blir att läsa igenom inlägget en sista gång innan det publiceras.

Ni får ha det så bra så hörs vi senare. Kanske mer pigg då? Nja. Kram! ♥


Tankebefriade idiot!

TOG BORT TEXTEN MEN MAN FÅR TYDLIGEN HOTA OCH HÅNA HUR SOM HELST OM MAN ÄR LULEÅBO! Sverige mot er, vilket skämt.. Väx upp för fan!Jag var glad igår tills Johanna berättade om detta! Vissa människor har ju problem.. Bilder är inte lånad, det är stöld. Det inser väl till och med du Jennifer? Att du sedan går ut med en sån tankebefriande ramsa, hot eller vad fan ni nu kallar det för, det är inte okej!


Hela världen är målad i svart och gult!


Skellefteå AIK


Suddiga bilder men detta är glädje, Nikon D60 + Nikon AF-S DX Nikkor 35mm f/1.8G

Fredag

Glädjen har fortfarande inte lagt sig. Tänk efter, vi är i FINAL! Kommer ett inlägg med mer om det när jag tagit in allt. Massor av bilder kommer också!

Nu ska jag göra mig i ordning för skolan, blir AIK-tröjan idag, hahah! Ont i halsen också, men det får man ta i dessa slutspelstider.. Ni får ha det så bra, vi hörs senare, kram! ♥


SM-FINAAL FÖR FAN!

Herregud. Vet inte vad jag ska skriva.. SM-FINAL!! Krävs det mer än så? Trettiotre år sen sist! Innan de var det dags att dra sig hemåt så blev det att hälsa spelarna välkomna hem och det kan jag ju lova, det fick ett varmt välkomnande med bengaliska eldar och stora delar av North Power! När spelarna lämnade ladan så tutade Anders Söderberg på oss när vi vinkade och Yared vinkade tillbaka, DET mina damer och herrar, räddade min dag ytterligare, hahah..

Nu ska jag trotsa tröttheten och lägga in en massa bilder på datorn, de kommer upp senare idag. Ha det bra, dröm om SM-guldet och sov gott, kram! ♥


RSS 2.0